gottegrisar är vi allihopa?

Det mesta går runt i cirklar. Tills man inte längre vet var nånting kom ifrån. Som kändisfenomen. Är det medier eller är det allmänheten som är mest intresserad av dem? Varför får de så mycket space? Som en tub Kalles så klämmer man ur allt så mycket det går för att så många som möjligt ska få ta del av "snackisen".

Kan inte Tiger- och Ankadiskussionen begravas i snön och lite vettigare nyheter hamna i fokus? Vi har fattat hinten nu. Drop it.

strukturer kan ändras, om man vill

Tänka sig vad folk blir misstänksamma om man bara försöker vara vänlig.

Inrutade och självcentrerade samhällsnorm. Stick!

Allt är inte gjutet i sten.

barn av sin tid

Att skratta åt hur folk betedde sig förr i tiden, som om vi är mycket bättre i dagsläget, är som att slå sig själv när man redan ligger. När jag va på en föreläsning i våras som handlade om nationalism så fick jag höra att när polisen/sheriffen för längesen letade efter kriminella så gick man efter utseende och fällde dem som såg misstänkta ut. Alla i föreläsningssalen skrattade. Tänka sig så dumt. Döma en person för att han/hon såg ut som en skurk.

Tills föreläsaren berättade att han, varje gång han är ute och flyger, blir stannad i tullen för att han inte ser svensk ut.

Eller när man kan tycka hur löjligt det är att folk fick vissa rättigheter för att de kom från rätt släkt. Detta är något som ännu är aktuellt. Det gäller att komma från rätt familj för att få ett uppriktigt erkännande.

Härkomst har fortfarande betydelse. Tyvärr.

Skratta bäst som skratta sist.

ibland får jag också vara ytlig

Var på Lucia Movienight med Ella igårnatt (nej men idag är jag pigg). Det va trevligt. Bland annat fick vi se Snabba Cash. Trots att vissa delar av handlingen hade gjorts om till det motsatta så fanns det ju en väldigt fin JW. Joel Kinnaman. Gosh vad han gjorde sig bra på vita duken.

Det läskiga är egentligen. JW kan vara vilken person som helst. Någon som bluffar sin identitet, bara för att passa in.


ny favvotidning

Tidskriften Axess är en fantastisk tidning. Om man gillar samhällsfrågor och politik förstås. Synd bara att de långa reportagen gör det svårt att motivera sig att läsa. Kanske är det layouten, eller så handlar det bara om att man behöver andas nånstans (tex bland plocksidor med innehåll som korta bildnotiser) men som den inte ger något utrymme för.

Men när jag börjar läsa texterna så är jag fast. Så grymt bra!

Den är dyr, men ändå (nästintill) värt sitt pris.


ytlig bedömning

"Så som du ser ut, det är också den du är"

Citat från en kvinna som var med i nyhetsmorgon imorse för att prata om varför folk dopar sig.

Klockren mening. Dock oerhört tragiskt. Att det är så. Det handlar inte bara om att man ska se bra ut, att konkurrera ut varandra i jag-är-snyggast-tävlingen. Utan det handlar även om ens identitet. Utseendet avgör var du blir kategoriserad, som intressant eller ointressant. Och det senare är ju mindre kul å va.

Blä.

Säger som Håkan:
"Vi kanske till och med lämnar Sverige. För det är nytt spel och jag vill inte va med!"

viktigare än sanningen

Den kollektiva identiteten. Att ha en gemensam historia. Skitsamma om den är sann. Bara vi har en gemenskap.

Intressant hur flockbeteendet kan vara så otroligt starkt.

We against the world. Typ.

Nu ska jag fortsätta läsa mer om nationens uppkomst. För teorin om att nationer i sitt nuvarande skick har funnits sedan the beginning finns det inte mycket bevis på. Men det skiter vissa i, bara de har en gemenskap.

..

"Att ha sex i tv är politik"

Well.

Att så brighta människor, liksom de som ser skilsmässor som en snygg accessoar och de som inte fattar hur bussar går när det är strömavbrott, får så mycket uppmärksamhet.

Men brist på intelligens is the shit, right? Något annat finns inte.

allt är inte självklart




Nina Hemmingsson du är helt underbar!


RSS 2.0