tålamod tålamod

Fullt hus denna vecka. Fyra syskonbarn har lallat omkring och jag blev utkickad från mitt rum ner till tv-rummet. *undrar fortfarande hur mamsen har klarat av fem ungar utan att ha gått ut i strejk* Men sen blev vi ju som vi blev. :p
 
Kul med familjeträff i alla fall.

Det borde för övrigt vara olagligt att behöva plugga när det är så fint väder ute.

osundare än godis

Nej jag borde inte sitta här. Jag borde plugga. Men jag gör ju det, också. Yoshidadoktrinen hit, Weimarrepubliken dit. Jag börjar bli lite smått trött. Hur ska man minnas allt man läser inför en tenta? (har min första salstenta nästa vecka *smått läskigt*)

Det enda jag har i huvudet just nu är politik. Allt kopplas till det. Det här är inte sunt.

thinking loudly

Historia har aldrig riktigt varit min grej. Men faktiskt, jag kan nog erkänna att det är intressant. Håller just nu på att läsa lite om Ryssland. Är dock fortfarande vid ryska revolutionen. Och Marx idéer känns på riktigt inte alls så hemska som man trodde egentligen. Problemet kommer väl när det (i alla fall enligt Lenin) bara ska finnas ett parti för att kommunistiska revolutionen ska kunna gå igenom utan kapitalistiska protester. Och det kan man ju räkna ut med lilltån vad som händer med länder som bara tillåter ett parti...

Hörde för övrigt häromdan att Nordkoreaner har ett visst antal frisyrer att välja på när de går till frisören. Man får inte välja vilken frisyr som helst tydligen. Alla ska se likadana ut, med en viss bestämd variation.

Det är väl det som är skrämmande. Med kommunismen. Att alla ska vara likadana. Att man inte får dra egna slutsatser.

lite hastigt och lustigt

har man snabbt valt sin framtid för en tid framöver. utan att riktigt tänka på vad man faktiskt gör för val. men deadline är deadline, vad kan man göra?

tebax till plugget, franska revolutionen och vad regimer gör för att skapa nationsidentiteter.

minnen

Lisa Ekdahl är skön. Lyssnar på skivan "Olyckssyster". I like. (Nej jag har ännu inte Spotify och väntar med spänning på den som skulle vilja dela med sig med en inbjudan...) Längesen man lyssnade på henne. Dumt.

Hittade musikalen från gymnasiet (nu när jag äntligen tagit tag i städningen). Minnen minnen. "Han får inte fiff", "Kristina, det är torsdag idag", "Hörrö ditt gamla trosskydd" ... and so on. Det var en trevlig tid med vinkvällar och mycket häng i aulan.

Har fått lite flashbacks på sistone. Vallentunamemories. Nog sant de som säger att man går tillbaka några år när man flyttar hem igen. Men som Lisa säger: Allt som skett har lett mig hit.

jaha, du menar så

Skön konversation från igår:
X: Är ni tillsammans?
Y: Nja.. Typ. Halvt.
X: Inget seriöst?
Y: Inte Facebook-tillsammans om du förstår.
X: Ah, det är inget som du vill att alla ska veta.
Y: Precis.

Är man Facebook-tillsammans så ere big serious. Right? :D Haha. Tyckte det lät lite roligt ändå.

Nä, nu ska jag sola och sen ere rolig filosofi på engelska som väntar.

men i vår moderna tid ska väl inte sånt försiggå?

Representativ demokrati är det som västvärlden har kommit fram till är den bästa formen av demokrati. I alla fall den största delen. Då är det alltid lika kul att höra om partipiskor och ledamöter som går emot sin övertygelse för att ha en garanterad plats i partiet inför nästa valomgång. Vissa skickas till och med hem, går på "semester" eller fastnar i hissen för att deras åsikt inte passar in i respektive parti när det är dags för votering.

Sånt gillar vi.

På tal om något annat som fått min uppmärksamhet i dag är något jag fick höra på en föreläsning. Föreläsaren pratade om raser. Inte för att det egentligen finns några men att det är viktigt att känna till begreppet för att förstå varför vissa personer beter sig rasistiskt.

Men något som nästan alla skrattade åt var när föreläsaren berättade att man förr hade en viss syn på hur brottslingar såg ut. Och hur dessa brottslingar såg ut beroende på vilket brott som hade begåtts. Så när ett visst brott hade begåtts letade polisen efter människor som liknade de som såg ut som sådana som begick dessa brott.

Ha ha ha, tänker man.

Tills man blir varse om att såna fördomar fortfarande finns. I tullen, på stan, när det kommer in vissa människor i en affär, i en bank, överallt. Överallt där det kan begås brott går man mycket på utseende när man misstänker att någon är kapabel till att göra något olagligt.

Skratta bäst som skratta sist.

RSS 2.0