självdisciplin någon?

Prioriteringsordningen kommer alltid från fel håll. Den ska starta med diska, städa, läsa igenom papper, betala räkningar, söka jobb, surfa på nätet, slappa, kolla tv.

Vad händer?

Jo. Hej säng, hej nätet och hej söka jobb. Trådlösa nätet funkar äntligen igen och det där med städning och diskning och sånt där känns bara så, icke nödvändigt.

Fast jag borde.

Laaatmask.
Jag veeeeet.
Suck.

maktkamp?

Jag försöker att inte bry mig. Jag vill inte bry mig. Det är helt onödig energi att slösa bort på att bli irriterad. Men det når mitt medvetande ändå. Och det skapas en rastlöshet i kroppen.

Jag vill inte läsa om blondinbella.
Jag vill inte se mer linda rosing pryda omslag efter omslag.
Jag vill inte läsa om människor som anses vara förebilder för unga tjejer utan nån som helst anledning.

De sägs ha makt över en viktig målgrupp.
Jag tycker det är tragiskt.

Jag vill inte bry mig, jag vill inte ägna energi.

Men jag bryr mig. För målgruppens skull.

spänning väntar

USA-valet. Galet viktigt, egentligen. Det står emellan två personer som kommer ha löjlig makt över hur världen kommer att se ut de närmaste åren. Och någon av dem ska ta beslut som kommer få konsekvenser för en lång tid. Må bäste man vinna.

För det vi vet är det vi hör om i medierna. Och även om det är fakta som kommer fram är det ändå vinklat. Vad vet vi i lilla Sverige? Nyheterna är bara ett titthål till resten av världen. Och det är inte alltid att de visar den objektiva sanningen.

För visst tror jag på en objektiv sanning. 

Och visst hoppas jag att rätt ska bli rätt.

It's time for some campaignin'

Parodier är nog bland det roligaste. :)



remixbajslåtar

Jag kan ju bli så lessen när musikproducenter väljer att remixa alla låtar i alla möjliga olika rytmer och konstiga ljudeffekter mellan textraderna. Usch. Ni förstör det braiga. Ni gör låten oseriös, gör ytterligare en dagispoptechno-variant på en låt som faktiskt har något att komma med.

Det är tråkigt.

Jag hatar regniga dagar. Novembersyndromet är på väg att infinna sig. Men jag försöker förtränga, stänga ute. Nej nej nej, november ska inte få ta över mitt humör. :p

Jag vill gå på fotoutställningar. Några fotografer på jobbet inspirerar mig verkligen. Kreativa bilder kan bli sååå snygga. Jag fascineras. De kan säga så himla mycket. I like.

Nä, nu ska jag försöka vara produktiv.

det löser sig ...

... är det nya uttrycket. Vilka man än pratar med så rycker man på axlarna och säger de magiska orden. För det gör det ju, oftast.

För några veckor sedan skrev jag en artikel om inredning och om att minimalismen var död. Struktur och kallt är ute, det nya är ombonat och bohemskt. Eller, nya och nya. Men allt går i vågor, nu vill man ha nytt och det är lätt att det blir det motsatta.

Då känns det ganska naturligt att dra kopplingen att stress och planering sakta men säkert inte riktigt är människors motto numera. I stället har man börjat tycka att livet faktiskt måste levas också. Njuta av nuet.

Samhällstrender är så intressanta att analysera. Man tror att man går sin egen väg. 
Men ack så fel man kan ha ...

det är skönt att ha rätten att få välja själv

Partiledardebatt vs. Ensam mamma söker.

Jobbigt val.

Jag valde tvåan framför trean. Sorry singelmammorna. Era kärleksliv var inte lika intressanta som makthavare som bestämmer hur er och min framtid ska se ut.

Vissa partiledare har jag svårt för, andra tycker jag bara mer och mer om. Trist bara att de tillhör olika "block". Blir en aning förvirrad, men det är intressant.

Beroendeskap eller självständighet.
Statligt eller privat.

Det enda jag vet är att jag gillar valfrihet.

you call me up in the morning ...

Jag fick jordens fulaste kort i mitt brevinkast idag. Men det var så underbart!
Så underbart att jag måste youtuba samma text som avsändaren skrev i kortet. Tack Ella! <3


tillräckligt mogen för min ålder?

För snart två år sedan skrev jag en krönika om att bli vuxen. Jag ställde frågan om jag var det då jag hade bestämt mig för att avsäga mig alla tonårscommunitys och istället börja läsa sidor som politikerbloggen.se och resume.se.
(Det roliga är att jag sedan började skriva för politikerbloggen men det är en annan sak)

Krönikan berättade om hur dåligt jag mådde över att släppa taget om min tonårstid. Men att det var ett faktum, ett måste. Jag blev så drastisk att jag till och med klippte av mig min fjortisfrisyr och blev en pagetjej. En vuxen pagetjej som läste om politik och viktiga saker som hände i medievärlden.

Jag kan sakna att jag stängde av mig från lunarstorm än. Inte för att jag hade så mycket att göra där utan för att hela mitt tonårsliv fanns där. I sex år hade jag skrivit dagboksinlägg, offentliga som privata, och jag sparade inte en enda. Impulsivt sket jag i lunarstorm utan att tänka på konsekvenserna.

Jag var nog inte redo.

Imorgon blir jag ett år äldre än idag. Och fortfarande känner jag mig inte vuxen.

RSS 2.0