Inte helt ok

Madrid, du vet att jag tycker om dig. Du vet att jag gillar att vandra i dina kvarter, att ta del av din kultur, att tidsrytmen ger utrymme för både studier och socialisering och du vet att jag är tacksam för möjligheten att få lära känna dig under tiden jag är här.

Men det är en sak som gör mig illamående, det blir ett slap in the face och jag vill inte längre vandra i dina kvarter eller ta del av din kultur. Det är den "lagliga" prostitutionen där kvinnorna står på rad och väntar på att bli upplockade. De har kjolar kortare än hotpants, smink för över en veckas användning, höga klackar och.. tomma blickar.

Jag kan inte ta det att människor under kvällen kommer behandla dem som objekt, utan värde, endast till för sexuell tillfredsställelse och samtidigt se ner på dem medan de själva går fria från skuld då de bara behövde få sitt behov tillfredsställt. Jag mår illa. Jag mår verkligen illa över det.

Jag tycker om dig Madrid, men det här är fel. Så fel.


idiotiska system

Det här med kulturkrockar. Det är intressant.

Men är det någonting jag kan tycka är jobbigt och lägger extra mkt press på en som student så är det att här handlar det om man går bra ihop med läraren eller inte om man ska få bra betyg, inte om man gör bra ifrån sig utifrån gemensamma regler.

Som svensk vill jag bara ropa högt: Låt det finnas lika möjlighet för alla! Låt alla vara lika inför systemet. Låt alla ha samma förutsättning så långt det är möjligt. Por favor!

Godtycklighet är inget annat än skit.

RSS 2.0