"tacksamhet ...

... är inte bara en känsla. Det är också ett medvetet val."

ta't lugnt :)

Första helgen utan att känna prestationsångest på mycket länge. Det är som när man har lagat mat och haft fläkten på för fullt och sen stänger av den när man ska käka. Tystnad. Lugn. Njut.

Firade idag med smulpaj och vaniljsås. Snacka om vilka cravings jag haft för det. Mums.

Längesen jag lyssnade på Lisa Ekdahl. Men still like her.


ta mig till den där festen i stan

Okej. Efter regn kommer sol, efter sol kommer regn. Och förhoppningsvis går det runt i cykler. Dags för lite klagan. B-uppsats. Den motarbetar mig. Lockar in mig i återvändsgränder och sätter verkligen tålamodet på spel. Kvalitativt, kvantitativt, resultatpresentation och analys. En dag kvar och inget går rätt. Underbart. Mycket underbart. Helt fantastiskt.

"För jag va bara inte gjord för dessa dar" 
Håkan är i alla fall på min sida.


signs

Ibland blir jag bara så tacksam. Det krävs så lite för att det ska skita sig. Men det krävs nästan ännu mindre för att det ska kännas bättre. Ärlighet tror jag starkt på. Det är svårt, oftast. Men det finns ingen bättre grund.

Att våga.

Dagens, årets, hela livets utmaning.

do your thing

Läste ett rätt skönt citat från en inspirerande blogg:

Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore.


well.

Nya svarta persienner. Fett nöjd. Nu är det äntligen mörkt i rummet när jag vaknar. Lövely. Man får nästan intrycket av att det är vinter. Men icke. Frukost på altanen är minst lika underbart. Det är sommar och jag njuter.

Efter den här dagen kanske jag dock inte kommer va lika munter. Paintball. Aj tänker jag spontant. Men har man gett sig in i leken får man leken tåla. Kommer se ut som en dalmatiner när jag kommer hem. Wish me good luck.

By the way inser jag att jag kanske engagerar mig i min b-uppsats lite på fel sätt. Men hur kan man inte bli upprörd av att läsa sverigedemokraternas partiprogram liksom att se igenom deras retorik i artiklar då de bara letar argument för att skicka tillbaka människor "där de hör hemma". Som om etnicitet är något verkligt. Etnicitet är bara en etikett. Ett sätt att göra skillnad på folk och folk. Dom är lite bättre än Dom Andra. Idioti.

Människor behöver visserligen något som förenar dem. Men nationalism är knappast det bästa sättet.

fyra nyanser av grått

Förenklade världsbilder är läskiga.
Det kan bli så fel. För att människor inte orkar tänka några steg längre.
Hur bekväm man än blir så ändrar sig inte verkligheten utefter det.
Den är inte enkel. Det kommer den aldrig att bli.
Yey. Emma har fått en livsinsikt. :p

ska vi ut å leka i sandlådan?

Blir så trött på alla vi-och-dem-kategoriseringar. Det spelar liksom ingen roll vad det handlar om. Vilka läger man än hamnar i, det är alltid skitsnack om Dom Andra. Är det inte sosse against moderaterna så är det vice versa, är det inte religiösa mot icke religiösa så är det icke religiösa mot religiösa. Arbetarklass mot överklass, män mot kvinnor, kvinnor mot män. Karriärister mot unga föräldrar, unga föräldrar mot karriärister. Come on!

Show some respect, please! Inse att människor är människor, ofullkomliga och präglade av den kontext de lever i. Lite medmänsklighet hade inte skadat. Och lite förståelse. Bara en liten.

Men nä, rätt ska va rätt, antingen svart eller vitt och det punkt.

Fattar att identitet är viktigt men man måste inte hacka på andra hela tiden för det.
Inte konstigt att man blir likgiltig.

can't escape from reality

Twilight. Nej tack. Var är den filmen bra någonstans? Hoppas att den är hypad för att böckerna är bättre. Edward Cullen (Robert Pattinson) är inte ens snygg. Smått besviken faktiskt. Trodde den va nåt.

Har väl blivit för gammal för såna typer av filmer.

Tacka vet jag Avatar. ;) Den va fin.

Nä, B-uppsats var det.

tillhör samma kategori

Populistiska partier. Som påstår sig stå på folkets sida. Mot etablissemanget. Mot överheten. Den goda mot det onda. Och de ska minsann visa. Visa att i Sverige så tycker man så här. "Frukostbordens samtalsämnen" måste upp på dagordningen, och det snarast!

Har de fortfarande inte fattat att politik handlar om egenintresse? Att politik handlar om att kämpa för sina åsikter, att engagera sig i samhället och försöka göra omgivningen så som denne anser vara det bästa sättet. Visst kan jag bli arg på partipiskor, det minskar ledamöternas rätt att påverka. Men populistiska partier är inte bättre än etablissemanget, båda slåss för sina egna intressen. Och tror sig veta andra människors bästa.

De är precis som dem. Precis som vi.

släktforskning på hög nivå

DN skriver att neandertalarna har haft sex med den moderna människan, eftersom man har hittat spår av deras dna i nutida människor.

Min spontana fråga blir: hur kan en företrädare av en art ha sex med efterträdaren? 

Förklaringen ska vara att homo sapiens har utvecklats i Afrika, spritt ut sig i hela världen och så ba vips träffat på en neandertalare i Mellanöstern, sexat till det och fått barn och detta visar alltså sina spår i gener hos nulevande människor, hundratusentals år efter.

Ska kanske inte spekulera så mycket i naturvetenskap eftersom det inte direkt är mitt specialområde, men finner fortfarande ingen riktig logik. För vad jag har lärt mig så är ändå neandertalaren mittemellan apa/människa, och en "renodlad" homo sapiens ska asså ha haft sex med sin företrädare, som den har utvecklats bort ifrån?

Konfunderad.

Att jag ens bryr mig. :p

poänglöst?

Alliansen har sänkt skatter. Rödgröna vill behålla det mesta av den delen av politiken. Rent spontant så blir jag bara förvirrad av vem som vill vad, kommer att tänka på sd's debattartikel i DN och om man bortser från vad det partiet står för så finns det ändå en poäng. Inte att Stockholm mer och mer liknar en semi-demokrati á la Egypten men att politiken flyter ihop. Vem vill vad och varför?

Realistisk politik som är hållbar - ja tack gärna. Men ge mig konkreta alternativ.
Pajkastning håller inte längre. Om tanken bakom inte handlar om att man ska rösta på känsla förstås.

På tal om konkretisering. Dags att ta tag i B-uppsatsen.

walking on my own?

Inser vikten av barnuppfostran när man har vuxit upp med att tycka vissa saker, kommit underfund med att man kanske inte helt håller med och någon annan hackar på det som man är inlärd att tycka och man genast hamnar i försvarsställning: Back off!

Nej men jag går min egen väg. Min alldeles egna rationellt utvalda väg. Helt utan påverkan av någon annan.

Bulle.

För övrigt är jag är duktig på att gå min storebrors fotspår. Om än omedvetet.

RSS 2.0