so true

Kanske dags att förändra uppfostringsmetoden från att skydda sina döttrar från farliga områden till att lära sin söner att det är fel att våldta.
 
 
 
 
 

det där med sammanhang

Kan tycka att det är lite dumt att det man fick lära sig i skolan om första och andra världskriget var att Hitler var hämndlysten och att judehat är dumt. Båda två saker är ju korrekta men för att förstå varför krigen kom till så måste man ju se till den historiska kontexten. Kan tycka att skolundervisningen bör bli lite bättre där.
 
Typ undervisa om hur den internationella politiken förändrades från imperialism till att bli till nationsstater, hur olika stater samarbetade för att skapa en maktbalans, hur nationalismen blev ett "motgift" mot socialismen på 1800-talet när konservativa makthavare var rädda att socialismen skulle förstöra nationsgränserna som nyligen hade tagit form. Att första världskriget handlade om en maktkamp som resulterade i ytterligare ett krig mellan europeiska länder och att Tyskland blev missnöjt när de krävdes på skyhöga böter när det var flera länder som varit inblandade i kriget.
 
Förståelse till varför saker blivit som det blivit och att ingenting är svart eller vitt, kan jag ändå se ha sina fördelar, och inte anta att vissa människor föds dumma och andra goda.
 

inte mkt kvar

Om tio dagar befinner jag mig i Sverige. Say what? Jo men visst. 4 månader har passerat. Men Madrid är en stad jag kommer att återvända till, that's for sure.
 
3 tentor avklarade, 3 kvar. Huah. Svenska systemet där alla elever står lika inför kursplaner och tentor görs varje månad i stället för alla samtidigt i slutet av terminen är något jag tackar för. Godtycklighet från lärarsidan i detta land skapar inget annat än orättvisa där allt hänger på turen.
 
Innan återvändandet till hemlandet väntar i alla fall en kort visit i Barcelona. Det ska bli najs. :) Även om vänner här säger att Madrid är finare så L Ä N G T A R jag efter lite hav och strand.
 
Men tio dagar alltså. Crazy.

RSS 2.0