rätt och fel eller rätt och rätt

Halloj,
 
Long time no seen. It's been a while since, and so on. Men behovet att få skriva ner sina tankar is still there. With or without audience. Om jag lyssnat på mkt engelska podcasts recently? Well.. :p
 
En sak har slagit mig lite grann på sista tiden. Det här med att rättfärdiga sina val. Läste detta och även detta som fick mig att fundera ytterligare. Vad är det för handlingar som man gör utefter sin bild av vad som är rätt och fel och hur mycket agerar man efter sina egna behov för att sedan argumentera att de är rätt?
 
Jag har hört en del personer på olika håll argumentera för sin sak utan att egentligen ha en grund för det - det handlar bara om att göra det bekvämt för sig. Men konsekvensen av det blir ju att man inte behöver ställas till svars för sina handlingar - för så länge man kan argumentera för dem så är de okej.
 
Det jag har studsat på är att det blir en inkonsekvens. Att man inte orkar fundera på om ens beteenden är "bra eller dåligt" utan man låter det passera med argument som passar in just för tillfället. Egot blir liksom ens måttstock. Och rätt och fel beror på vad man känner för.
 
Oh well.
 
Subjektiviteten känns ibland absurd, rent ut sagt.

RSS 2.0