morr(al)

Vad tjänar det till att gå runt och va arg egentligen? Arg på världspolitiken, arg på ojämlikheten, arg på maktbalans och egenintresse. Arg på människor som handlar oetiskt. (Borde gå runt och va arg på mig själv rätt ofta då i så fall)

Arg på systemet, arg på på prestationsångesten, arg på statusfixering och arg på att man inte kan göra ett skit åt saken.

Man ägnar massa energi på att gå runt och vara arg.

Till vilken nytta?

bra citat ur en bok

"Att göra för mycket
är inte bättre
än att göra för litet
Det bästa man kan göra
är att göra det man kan
Varken mer eller mindre"

"Bara det vi gör av fri vilja
är kärlek"

"Den som tar
hindrar mig att ge
Den som kräver min kärlek
hindrar mig att älska
Den som tar mig
mister mig"

jaha du menar så

Man kan ju se statistik över landet hur folk har röstat och ser vilka kommuner som är blåa och vilka som är röda. Det brukar bland annat vara hyreshus vs. bostadsrätter, huruvida skolmaten ska serveras eller hur äldrevården ska skötas som står på dagordningen bland dessa politiker.

Började undra lite vad det var som gjorde att de blåa kommunerna i större utsträckning är rikare än de röda kommunerna och vad det får för konsekvenser.

Men så förstod jag. Kommunerna har rätt att bestämma pris på vatten och mark på sitt territorium. Såklart de blåare kommunerna vill få in så mycket pengar som möjligt där de rikare människorna har större möjlighet att betala.

Därav rikare människor i en rikare blå kommun jämfört med mindre rika människor i en mindre rik röd kommun.

Det kanske inte är hela sanningen, men ändå en aha-upplevelse. Om även en liten sådan.

Melissa Horn

och Erik Hassle är mina nya idoler


For real

Ge mig komplex gör det. När du ligger och ålar dig och myser med din minibikini. Tror du verkligen att jag skulle vilja köpa en sån bikini när jag inte ens lägger märker till tyget på din hud utan bara ser din kropp och vill bara gå och lägga mig under täcket och inte vara med mer. (Och jag är ändå inte någon osäker tonåring som söker bekräftelse i allt)

Och på riktigt, tror du verkligen att jag är så lättlurad att jag tror att jag kommer att se likadan ut i den bikinin som du när bikini om något inte kan skymma celluliter eller valkar.

Fy skäms Gina Tricot. Att stärka tjejers självförtroende lär ni knappast få några pluspoäng för.

thanks for sharing

Läser lite i dagens DN och hamnar på debattsidan om religiösa friskolor som fyra centerpartister skriver om. Fastnade för:

"En del föräldrar vill att deras barn skall bli ensidigt påverkade till förmån för någon särskild åskådning. I de allra flesta fall en religiös sådan. ... Det gäller såväl föräldrar som lever inom hederskulturer som i kristna, och andra sekter där man begränsar friheten för barnen ..."

Okej, då vet vi att islam och kristendomen är två sekter.

Tack centerpartiet för upplysningen.

RSS 2.0