blödig

Ibland får man faktiskt.


påminnelser

Det där med disciplin vore nåt. Var fixar man det nånstans?

Skulle städa mitt rum, fastnade i fotoalbum och gamla dagböcker. Mindes, skrattade och tänkte tillbaka. Men just det, städning. Slängde papper, hittade gamla artiklar jag skrivit, tänkte tillbaka, fastnade. Insåg att det var mycket roligare än att städa.

Man oroar sig så mycket.

Ska nog sluta med det.

konsekvent konsekvens

Legitimitet. Nyckelordet för framgång. För politiska beslut. För att få handla fritt. Utan legitimitet spelar det ingen roll hur bra budskapet är, hur bra innehållet är (eller hur dåligt det är).

Och sånt kan va lite creepy. För så länge ett förtroende finns kan det missbrukas hur mycket som helst. Utan någon större granskning.

För vissa saker är ju bara som de är. Acceptabla. Vanor. Who cares about the consequences.

sånt här får mitt hjärta att gråta

Så sjukt! Så hemskt och så fruktansvärt fel.


it's the dream that we all share

it's the hope of tomorroooow! ;)

Team america - world police. Grymt soundtrack ;) Hittade det i cd-stället när jag letade efter lite städmusik. Fick lite nostalgi-känsla. Här är ett par låtar :p




upprörd för mindre

Medieinavel. På riktigt. Jag brrrrrryr mig inte om Elisabeth Höglund återgår till Förkväll på tv4 eller inte. Kvällstidningarna är visserligen bara skvaller, men när till och med tv4-nyhetsmorgon intervjuar Höglund om händelsen blir jag nästan knäpp. (Bråket är till och med uppe i diskussion på Newsmill) Vem bryr sig? Programmet är ändå bara som utfyllnad innan bästa sändningstid. Det enda bra är inredningstipsen (jag är inte alls tant).

Nyheter med substans tack.

the girl in the mirror

I'm starting with the girl in the mirror
I'm asking her to change her ways
And no message could have been any clearer
If you wanna make the world a better place
take a look at yourself and make a change

Thanx Jackson

it's a man's world

För att en kvinna ska ta sig upp i hierarkin och få tillgång till makten måste hon bete sig som en man. Hur katten ska kvinnor då få möjlighet att representeras när kvinnliga makthavare ändå måste byta kön psykiskt?

"Om kvinnor så gärna vill ta sig uppåt är det väl bara att göra det"

Well. När man har medvind märker man inte att det blåser.


blä

Ju mer medveten man blir om verkligheten ju mer komplext blir allt runt omkring. Det är så lätt att engagemang övergår till likgiltighet. Mänskliga brister finns överallt. Vinst vinst vinst. Egenintresset finns överallt.

Det måste finnas ett dom för att det ska finnas ett vi.

Det suger.

nu krånglar jag till det, igen

Det är intressant att diskutera kvantitativa undersökningar, på ett sätt (tråkigt på ett annat). Statistik väger ganska tungt i diskussioner men vad för värde har det om man definierar ämnet på ett inkorrekt sätt?

Att det går dåligt för kristdemokraterna i opinionsmätningarna för att fler av den svenska befolkningen har gått på en rockkonsert det senaste året än de som röstar på partiet, är det relevant? Att ekonomiska rättigheter finns i ett land, bevisar det då att demokrati råder där? Och att skilsmässor minskat de senaste åren, betyder det att människor väljer att kämpa mer för sitt äktenskap än tidigare?

Värderingar kan handla om annat än musiksmak, ekonomiska rättigheter kan finnas i icke-demokratiska länder och det kan vara så att skilsmässor minskar eftersom fler väljer att leva sambo.

Vad säger statistiken, egentligen? Hur mycket kan man lita på den?

Forskares verklighetsuppfattning har betydelse för forskningsresultatet, hur objektiv man än försöker vara.


vad kan lilla JAG göra egentligen?

Jag kan bli så fruktansvärt arg. Här går man runt och tror att lite bistånd och välgörenhetsgalor är bra och fint och vi gör det vi kan för att hjälpa de där stackars fattiga människorna i de där fattiga länderna. Så efter att ha bidragit med någon hundralapp kan vi med gott samvete fortsätta att överkonsumera och leva våra liv utan fortsatt tanke på de som har de svårt.

När det faktiskt är VI som exploaterar dem. Det är VI som har satt dem i den sits de sitter i.

Västvärldens standard existerar enbart på att människor tvingas arbeta hårt för att vi ska kunna köpa billiga produkter. Slaveri rent ut sagt. 18 timmars arbetspass varje dag SJU dagar i veckan ÄR inte okej. Och när människor i dessa (oftast auktoritära) länderna organiserar sig (som oftast är olagligt) och demonstrerar för sina rättigheter, då skriver nån EU-nisse ett öppet brev som säger att arbetarna måste tillbaka till sina arbeten annars drar EU tillbaka sina investeringar i det landet.

"Ååå, idag har jag fyndat och köpt en jättesnygg tröja för bara 150 spänn"
Well, check out vilket land det är tillverkat i så minskar dina endorfiner betydligt. Är det i ett u-land eller icke-demokratiskt land kan du ju tänka dig hur många timmar tillverkarna har slitit och får en skitlön för att du ska ha råd att överkonsumera.

Second hand-butiker nästa!


RSS 2.0