it's a man's world

För att en kvinna ska ta sig upp i hierarkin och få tillgång till makten måste hon bete sig som en man. Hur katten ska kvinnor då få möjlighet att representeras när kvinnliga makthavare ändå måste byta kön psykiskt?

"Om kvinnor så gärna vill ta sig uppåt är det väl bara att göra det"

Well. När man har medvind märker man inte att det blåser.


Kommentarer
Postat av: T.

Stanna där ni är! Så fort ni börjar bli representerade i en viss bransch så börjar löneutvecklingen att släpa efter. Dessutom finns det undersökningar som visar att kvinnliga anställda föredrar att ha manliga chefer. Om en kvinna får en kvinnlig chef så börjar hon omedelbart att konspirera mot denna, vilket medför oordning på arbetsplatsen. Männen däremot är vana vid att vara svin. Det är ju vi som har konstruerat världen as we know it....



Beträffande bolagsstyrelserna är det ju helt enkelt så att det knappt finns några kvinnor med erfarenhet från styrelsearbete, och eftersom att det nästan undantagslöst krävs erfarenhet från tidigare styrelsearbete så finns det inga kvinnor att rekrytera, eftersom att det inte finns några kvinnor i bolagsstyrelserna. Världen är enkel och logisk. Skönt!

2010-02-11 @ 15:29:59
Postat av: T.

Det jag ville säga är att jag tycker att du ska gå med i ett jaktlag! Det är därifrån den största delen av rekryteringen till samhällets topp-positioner sker.

2010-02-11 @ 15:34:01
Postat av: Maja

Så sant så. Om en kvinna ska ha makt så måste hon inta rollen som man psykiskt.

2010-02-11 @ 15:49:02
URL: http://mcaria.blogg.se/
Postat av: Emma

T: Ditt argument påminner mig om boken vi fick läsa på Kagge "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra". Kvinnor ska få ta plats utan att andra kvinnor ska bli sura. Strukturen måste ändras.



Haha, det förklarar en av mina bröders kärlek till jaktmarkerna. :p Får haka på nån gång då. ;)

2010-02-11 @ 16:27:10
URL: http://emmanina.blogg.se/
Postat av: T.

Uuuuuh! Den där boken var plågsamt platt!



Jag funderar också på att skaffa jaktlicens. Ska börja tänka mindre och skjuta fler djur, hade jag tänkt. Kan behöva en ny hobby...

2010-02-11 @ 17:05:34
Postat av: Läsa mera

En bok som du borde läsa:

Think Big and Kick A-- av Donald Trump.

Det finns några fler. Du får säga om du har läst boken and tycker att den var bra.

2010-02-13 @ 15:44:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0