vaddå skön hund

Typ skönaste hunden satte sig i mitt knä helt random när jag var ute och minglade inför ytterligare ett reportage utan riktig substans. Han va typ asnajs. Han hette Handsome också. Haha!



några skruvar lösa nånstans?

Läste en artikel ur lokalblaskan jag skriver för. 
"Tjejer har ingenting med poker att göra"
Appropå att lättklädda damer strippade på stans enda uteställe under en pokerkväll i slutet på maj i år och att de kvinnliga besökarna blev allt färre på grund av showen.

Jo för kortspel och striptease är ju samma sak

Svin

otålig? jag?

Man kan bli irriterad för mindre. Men vissa kommuners hemsidor (nämner inga namn) kan göra mig tokig när jag letar efter olika fakta. Var finns skolmatsedeln, var finns övergripande fakta om kommunen, vad för aktiviteter finns att göra och vem bestämmer vad egentligen?

Layout betyder mycket. Väldigt mycket. Och namnen på länkar. Miljö och trygghet liksom. Jaha, och vad finner jag där? Jag är faktiskt inte beredd att acceptera hur många klick som helst.

Sen drar det lite i min feministiska ådra när jag läser om kommunernas utveckling i Sverige i modern historia. Någon, som inte har undertecknat med sitt namn, har beskrivit hur kvinnorna förändrade kommunerna efter andra världskriget när de ville lämna hemmen och börja jobba. Personen, som jag fördomsfullt utgår från är en man, berättar vad kvinnorna började jobba med. Omsorg och vård självklart. Sen kom det mest retsamma. Att dessa områden kallas för de "mjuka" områdena. Mjuka ...

Texten uppdaterades 1 maj 2008. Säker på att den inte uppdaterades 1 maj 1958?

Nej min stubin är inte den längsta. Men i teorin ska tekniken och attityden vara lite längre fram än vad som framstår i praktiken. Vi kanske inte är så moderna som vi vill påstå.

So long suckers.

ticktack ticktack...

28 juli. Det är den 28 juli. Om tre dagar är det augusti. Om drygt en vecka fyller Nina 18.
Tiden går lite för fort känner jag. Hinner inte riktigt med. Snart är jag gammal och skröplig. :p

Men inte tänka framtid. Tänka nu. Njuta nu. Vara nu. Ta saker och ting som det är.
Det är ganska nytt för mig, men jag tror det kan leda till positiva konsekvenser.

Well, back to work.


Dagens (iof gårdagens) citat:
Jag tycker fortfarande att det är ett sjukt beteende att skaffa barn.

Underbart!

börjar känna mig varm i kläderna

Äntligen är solen min vän igen. Även om det är lite småvarmt på redaktionen.

Ibland skriver jag så meningslösa artiklar att det känns fånigt att ha med min byline. Å anda sidan råkar jag ju veta att vissa redaktioner byter ut sina namn när de skriver artiklar de inte kan stå för. :p

Det är etik det.

Fast jag kan förstå dem. Vem vill underteckna en meningslös artikel?

Planer för afterwork ikväll. På stans enda uteställe. Jää. Löning dessutom. Vaddå proppat med folk? Och såklart jag jobbar imorgon. Vad annars. :p 
Äh, det blir nog kul. :)

Jag börjar nästan hitta lite här nu. När jag kör runt med jobbets bil. Blir inte mycket åkandes annars. Det är en liten stad men det är så utspritt.

Hösten är oviss. Men på nåt sätt känns det helt okej.

för lite att göra på jobbet?

Mja, kanske.

Vaknade försent idag. Sket i frukost och rusade ner till jobbet. 08.07 kom jag fram. Nejmen ojdå, började inte förrän klockan 13. Självklart. Cykla upp igen. Somna om. Skönt.

Jag är en riktig slacker. Men jag klagar inte. :P Sova är riktigt najs.

Jag vill kräkas på Anders Eklund, får jag göra det? Psykopater är läskiga. Han är läskig. Lastbilschaufförer är numera läskiga. Vad gör de mellan sina arbetspass egentligen?

Växjö på onsdag för övrigt. Ska bli kul att träffa syskonbarn. :)

se mig hör mig rör mig

Facebook fyller verkligen ingen funktion. Mer än att snoka. Och peta på varandra. Men annars är det bara ett rent snokande. Det är läskigt vad man vet om folk egentligen. Utan att riktigt prata med dem.

Exihibitionister är vi allihopa. Allihopa. Så hopplöst tragiskt, men sant.

Jag fick med en dagens ris i gårdagens lokalblaska. Nu kan jag definitivt inte handla på Netto... Haha!

jag undrar vad som händer i vår del av stan

Gårdagen var typ finast. Håkankonsert i Ljungby. Hur fin var han inte. Basker. Det är något med baskrar. Och skinnjackor. Håkan. För alltid min idol.

Sen var det Uggla. Han va rätt skön faktiskt. Han hade en sån där smal slips som är typ snyggast. Dock blandat med röda mjukisbrallor. Som enligt vissa källor sagt var bakochfram. :)


Jag har blivit en sån där som jag hatar. En sån där jag bara vill kasta sten på.
En sån som får mig att ringa Ella och klaga högt för att vederbörande ska höra och sluta upp med vad den håller på med. Jag klandrar ingen, ingen alls ... 

what am i doing, really?

Mediebranschen gör en cynisk. Man börjar kategorisera människor, tappar bort känslan och allt börjar gå på rutin. Det är tragiskt men sant. Det går inte att ha med hjärtat i varenda intervju, varenda artikel eller i varenda vinkel. Det kalla och hårda kommer fram. Det blir enklare så. Kräver mindre energi.

Vad får då mig att vilja fortsätta med skiten?

Även om jag kan hata det, så älskar jag det lite mer.

Jag är en klyscha, jag vet.
Men det gör ingenting.

Däremot skulle jag inte klaga på lite mer sol.

Och för övrigt bojkottar jag numera Netto för all framtid. Deras service är rätt braaa. Dumförklarad twice av samma kassörska. Sinnes.
Och nån cp har skruvat upp ventilen på min cykel så när jag skulle cykla till jobbet så blev jag lagom glad.

Är det bara jag eller är Värnamo emot mig?


heellooo

Gorgeous!

Jeremy Jackson, känd som Hobie i Baywatch. Riktigt riktigt fin. Nu ett x antal år senare:




Hopp, då har man vart här i snart en vecka. Börjar känna av hur Stockholmspulsen drar i en. Stockholm är ju mitt hem. På nåt sätt.

Igår var Maria och Emelie på besök. Det var trevligt. :) De bjöd på god mat som tack för övernattning. Och jag tackade tillbaka med lite toblerone och te. :)

Har hittat en mingolfbana! :) Nu vet jag var jag kommer hänga nånstans. Haha! :)

almedalstankar

För ett årsen var det tänkt att jag skulle bevaka Almedalsveckan. Jag torkade bajs istället. Nu är det Almedalsveckan igen. Och jag vill dit. Jag vill vara där. Bevaka, kritisera, granska och förstå. Motvilligt har politik blivit sjukt intressant. För det handlar om vad för liv man som medborgare har rätt till att leva. Det är genom politik folk får frigöra sig, uttrycka sig och påverka vilket samhälle man vill leva i.

Jag står för frigörelse.
Det är så oerhört viktigt.
Att få känna sig fri.

Ja, kompromisser är viktigt. Man måste möta halvvägs för alla är inte lika. Men att ändå få andrum. Få förståelse. Tänka fria tankar, tycka fria åsikter.

En mycket vis man sa en gång:
Sanningen ska göra er fria.

Det är ett budskap som politiker borde följa. ;)

äta farfars bajs

Det här blogginlägget tillägnar jag dig Peter :D


here i am then

Ny stad ny lägenhet och nytt jobb. Dock bara i några veckor, but still.
Har redan kört vilse. :) Ändå är det inte stort.

Borde sova men det är för nytt.

ordbajs

Har börjat läsa Snabba Cash. Ett år efter mainstream-eran, I know. Men gosh, can't stop read. Helt galet slukande läsning. I like. Jens Lapidus. Vad mer kan man begära? :P
(Han är rätt osnygg! vad annars?)



När jag blir stor vill jag kunna skriva lika bra som han.

Såg Juno idag. Rätt skön film. Andra gången jag ser den. Helt ärligt. Ellen Page och Jennifer Garner är stört lika. Men det kanske är meningen. Tycker om filmen i alla fall.

Om 36 timmar bär det av till de småländska skogarna.
En notering för de som bryr sig.

RSS 2.0