avkoppling

asså skärgården. havet. klippor. sol vind och vatten höga berg och... okej, to much kanske. men gosh! så sjukt underbart! när jag blir stor ska jag bo vid havet. eller ha nära till det. eller tillgång till det. vilket som. bara att det finns möjlighet. senaste dagarna har det vart frukost vid stranden, middag vid klippor och kvällsfika med asnajs utsikt. och så det underbara. att få sova ut.

ännu en bra helg. glad midsommar i efterskott.

     

choices

Har insett lite smått vad det betyder att bygga hus på berg och inte på sand under de senaste dagarna. Det gäller bara att leva som man försöker lära sig. :p Glad över denna helg. Bra på flera olika sätt.

Blir så himla glad när det uppmuntras att tänka utanför sin lilla låda, båt eller whatever. Att det uppmuntras att tänka själv, att våga prova, att tro och lita på att det håller. Gillart.

det är ni som är konstiga det är jag som är normal

Vad är grejen med mig och creepy män som ställer störda frågor? Jag som trodde att de bara höll till vid en viss plats vid vissa studentlägenheter. Nä, de ska också infinna sig vid annan ort, en ort som jag under en lång lång tid trodde va en trygg plats att befinna sig på. Icke då. Okända män som faktiskt ställer frågan om jag vill hoppa in i bilen och bli skjutsad av, som påminner om andra män som inte förstått mitt genuina ointresse och följt mig till dörren och vägrat ge sig förrän jag tagit deras telefonnummer (nej jag ringde aldrig upp).

Mycket ska man få stå ut med.

Hoppas en viss text blir klar någon gång så jag kan packa och vara utvilad inför en viss resa. Undrar hur många kattungar som kommer att dö medan jag slösurfar på nätet. :p

Nä, skärpning.

"håll säften, livet blir inte bättre av att du klagar"

Det jag är, är en tidsoptimist. Det kanske låter trist, men det är det jag är javisst.

Åh, gymnasiemusikalen. Nostalgitripp. Kan sakna den. Och teatergruppen. Internord som "Hebbe". Har nästan glömt bort vad det betydde, men kul hade vi. :)

"Kristina, det är torsdag idag"

"Peter, glöm inte att du måste komma in bakifrån"

"Kebab kommer att bestraffas hårt. Med vitlöksås"

Eh ja. En fängslande pjäs helt enkelt. :p

"kan själv"

Hur kan det vara så viktigt med fria åsikter när det bästa folk verkar veta är att inte behöva tänka alls? Om du till exempel går in i ett klassrum, sätter dig vid en plats, helt valfritt, så kommer du troligtvis sätta dig på samma plats nästa gång du kommer dit, och nästa och nästa. Du tänker inte vart du vill sitta, du sitter där du alltid sitter. Eller om du ska välja Ica eller Coop, Ica väljs och den butiken kommer du sedan fortsätta gå till igen och igen, om du inte stöter på någon otrevlig personal eller för gamla varor. Du kommer med största sannolikhet att rösta på det parti som dina föräldrar röstat på, du kommer att anpassa ditt liv efter det som är normen, du kommer att gå i invanda mönster hela livet, och ändå värna om individens frihet att tänka och tycka själv.

Ja, jag kan tycka att det finns för lite reflektion och lite för mycket autopilot ibland.


oh my

Crazyness. Crazyness. Crazyness. Livet är allt bra underligt ibland.

Sök så skall ni finna.

Oh yes.


do something

Hittade ett gammalt brev som jag skrev te föräldrarna när jag va i Kairo för två år sedan. Hur det hamnade i pappersinsamlingen när tidningar skulle slängas idag vet jag inte riktigt. Men kul å läsa. "Kairo är en kaotisk stad" stod det bland annat. Kom å tänka på trafiken, vilket var det som jag troligtvis menade med kaos. Och kom ihåg maktlöshetskänslan när man fick höra att bensinen kostade en krona litern och fortfarande innehöll bly samtidigt som bilarna inte hade någon katalysator. I en 20 miljoner invånare-stad. "Nej men jag försöker källsortera och rädda världen hemma i lilla Sverige".

Det kändes så meningslöst bara. Men, så lyssnar man på reportage och blir engagerad igen.

På nåt sätt går det inte att bara sitta och titta på. Det går bara inte.

den blomstertid nu kommer

Var det bara min låg- och mellanstadieskola som dissade skolavslutningarna i kyrkan när man va liten? Visste inte ens att det var en tradition förrän det kom på tal i högstadiet/gymnasiet. Känns smått lustigt när p4 gör ett reportage om det som om det vore ett problem. Antar att det är nyhetstorka allaredan. Eller så är det provokativt.

En arbetsskada kan vara att jag verkligen kan tänka mig in i hur de finular till olika vinklar när de träffas där på morgonen. Hm, vad har hänt i världen det senaste dygnet? Ja, skolavslutningar. Hm. Vi vinklar det som att det är dumt att fira avslutningen i kyrkan. Ja, det gör vi. För det tycker ju alla. Egentligen.

För traditioner är hets mot folkgrupp. Eller nåt.

sommar sommar och sol

Har insett att man kanske ska akta sig för att önska sig saker som sen inträffar men som man egentligen inte ville skulle inträffa. :p Men så där i efterhand var det ganska kul. Kanske inte under själva händelsen though.

Sjukt bra start på sommaren. Det hänger positiv energi i luften och orosmolnen är inte så mörka längre. Jag har gått och blivit en klyscha men vissa dagar är bara bra. :)

Dock firades nationaldagen knappt för min del men den fick sin hedersång nu mot slutet, man måste ju ändå anstränga sig lite. :p

Imorrn blir det Grönan. Sjukt längesen. Grymt pepp. :)


me against the world?

Vem bryr sig egentligen. Förutom jag. Men. För att klargöra min irritation så handlar det om valet av ord, eller enligt min bedömning syftningsfel. :p

To the point. Om dagen är torsdag, som idag, och någon säger "jag klippte mig förra fredagen". Vilken fredag tänker du på? I fredags eller faktiskt förra fredagen?

Missförstånd uppstår lätt i såna här konversationer. Det här va ganska obetydligt men risken är att det kan bli dubbelbokning om man tex bestämmer att ses nästa helg och personen faktiskt planerar in att man ska ses till helgen.

Fattar aldrig det där. Nästa gång är nästa gång. Nästa måndag är nästa måndag. Inte nu på måndag. Men jag synkar väl inte riktigt med resten av samhället antar jag. :p

and it was good

Sex and the city 2. Low expectations men då blev den ändå rätt bra. Hur kan man inte tycka om karaktärerna i denna underbara serie. Feel good-känsla efteråt vilket fall. Tack Ella för att du tog med mig. :)

Intressanta saker har hänt på sistone. Det där med sammanhang gör sig påmind. Trotsåldern here i come. In a good way. :p

RSS 2.0