i väntans tider

Nackdelen med att vara sist i ett led är att skiter sig det från början skiter det sig helt. Annars är redigering ett ganska kul jobb. :) Känner inte av stressen just nu men om en timme kommer jag kallsvettas. En del texter är ännu inte färdigskrivna och då kan inte heller jag trycka in dem så där fint som man ska på sidorna. 

Jag: Tänkte bara ringa (för hundrade gången) och kolla hur det går?
X: Jag är superstressad. Jättestressad.
Jag: Men, okej. När tror du att du är klar?
X: Jag gör så fort jag kan.

Luren läggs på.

Okej, tålamod. Men om en stund kommer jag vara superstressad. Och kommer tryckeriet ha tålamod med det? Nä, skulle inte tro det.

superhelg

Att se en kille stå full utanför den lokala puben klockan sex en fredagskväll och som redan försöker få hem någon känns ingenting annat än tragiskt.

Men det är ju nu folk super som allra mest. I december månad.

Det var först för några år sedan som jag fattade att julen var en högtid precis som alla andra. En suparhelg. Något som jag inte på något sätt är uppvuxen med och som fortfarande känns främmande. Supa på julafton? När då? Direkt efter Kalle Anka? Under själva Askungesagan? När julklapparna delas ut eller när man käkar julbord?

Hur hinner folk supa så mycket? Och hur har folk råd?

Men det är väl så. Man kan inte ha kul utan alkohol. För då märker man hur tråkig man är. Därför måste man börja supa så man är full klockan sex på kvällen. Shit. Det är så sjukt tragiskt.

memories

Att se gamla hemmavideos är bland det mysigaste. Nostalgi till tusen. Massa familjeminnen samlat på film. Underbart. Något annat som väcker nostalgi är Dixie Chics Travelin' soldier.

Sommar 2005.


den ständiga rädslan

Jag börjar bli måttligt road av rädslan att anses vara främlingsfientlig bara för att man vill bevara sin kultur.

En kommun i tidningens läsarkrets har valt att inte fira Lucia i år. Med anledning att det anses diskriminera andras religioner.

Så fint.

Bara det att Lucia inte har så mycket med kristendomen att göra. För jag antar att det är därför man inte vill beblanda sig med detta firande. Att man tidigare har valt att samanföra det med adventsfirande var väl för att det föll sig tillfälligt. Innan inföll den samtidigt som vintersolståndet som inte alls har med religion att göra.

Vilket fall som.

Denna kommun har i alla fall valt det som argument. Att det diskriminerar.

Det är det som gör mig upprörd.

Det diskriminerar inte alls. Eller, för den som väljer det som det kanske. Men Lucia är en tradition. Som man väljer att ta bort. Ytterligare ett steg till att Sverige ska förlora en del av sin identitet.

Jag hörde en teori för inte så länge sen. Att varför svenskar är främlingsfientliga är för att vi inte har något att luta oss tillbaka mot. Vi har ingen egen riktig kultur och den kultur vi har vill vi inte bevara för vi är rädda att kallas för nationalister.

Hmm... Undrar varför sverigedemokraterna ökar i Sverige. Tror knappast att det är för deras människovärdering. Utan för att svenskar känner sig inkräktade för att man inte får behålla sina traditioner.

Snart får vi väl börja diskutera hur svenska flaggan ska se ut. Man kan ju inte ha ett kors på den i ett land där det snart bor fler muslimer än kristna?

Nä, diskriminering av andra religioner när man firar Lucia är det inte. Man är bara rädd. Och det stör mig. För det är rädslan att inte längre veta vilken grupp man tillhör som gör att man känner sig otrygg. Och då blir man främlingsfientlig. På riktigt.

fackit

Hur skulle fackförbundet för prostituerade agera i en lågkonjunktur?

Skulle man ha krismöte och diskutera hur man skulle få torskarna på betet igen eller skulle man gå med på varsel om uppsägning?

Absurt diskussionsämne ja, men rätt roligt.

Kanske skulle det stå i tidningen:
"Bordell X varslar 50 då efterfrågan på utbudet har minskat. Fackförbundet i krismöte efter chockbeskedet.
- Vad ska vi nu försörja oss på?"

Nä, kanske elakt. Men det skulle va rätt intressant att veta hur de skulle agera.


feminist javisst?

Jag gillar halal-tv.

Det var repris från i måndags igår och programet handlade om jämställdhet. Där fick olika personer som jobbat/jobbar med det få svara på frågor om det svenska samhällets syn på ämnet.

Bland annat Ebba Witt-Brattström, professor i litteraturhistoria vid Södertörns högskola, fick uttrycka sig om vad hon tyckte om unga människors syn på jämställdhet idag. Där berättade hon att när hon började kämpa för sin feministiska ståndpunkt var det bland annat för att de unga männen skulle ta till sig hur kvinnorna tänkte. Inte att de unga kvinnorna skulle ta efter männens sexuella beteende genom att hoppa i säng med vemsomhelst.

Och sen menade hon att det idag anses vara något fult att kallas kvinna. Det anses som en förolämpning. Samhället ska idag vara könlöst, för vem kan avgöra vilket kön man är, egentligen? Och ska det ha någon betydelse i så fall?

Har jämställdhetsdebatten hamnat på fel spår?

Vad är målet? Ett könlöst samhälle eller rättvisa oavsett kön?


grupptryck?

X: Har du gått med i Stoppa Ipred ännu?
Jag: Va?
X: Ipred-lagen ger privata företag rätt att kolla upp privatpersoner och ge dem böter för att de laddar ner.
Jag: Är det en Facebookgrupp?
X: Ja. Gå med!

Jag FATTAR INTE hur man kan tycka att en Facebookgrupp har en sån makt att den kan stoppa eller få igenom lagar!

Kom igen! Det här är helt absurt!

Visst, man kan visa sin åsikt genom grupper. Men det här är en community. Och människor går med grupper hipp som happ utan att riktigt ha koll på vad de är med i. Och folk tror att de kan styra politik genom att joina en grupp?

Anslut er till ett parti i stället för att tro att eran röst hörs via Facebook. Och det är ännu fjantigare att medierna skriver hela artiklar om att folk ändrar civilstatus.

Jag vägrar tro att Facebook har en sån makt. Jag vill inte leva i ett samhälle där folk kan gömma sig bakom grupper och styra landet.

helt sjukt

Jag kan bli så förbannad på människor ibland. Hur kan man misshandla sitt spädbarn i åtta månader tills det dör av hjärnskador? Hur kan man låsa in folk, plåga folk, misshandla och iskallt bara se på?

Kunde knappt läsa klart artikeln om babyn i England tidigare i veckan. Det är så avskyvärt. Så äckligt. Så sjukt!

Vem är det som säger att bebisar har det bättre hos heterosexuella par egentligen?

Lilla söta oskyldiga bebis. Åtta månaders misshandel. ÅTTA! Barnet blev 17 månader. Jag kräks.

vad har du för framtidsplaner?

Sex grader. Jag blir inte alls vettskrämd av dokumentärer om klimatförändringar. This is insane.
Hello naturkatastrofer som vardag, efter bara tre grader.

Skulle temperaturen öka med sex grader skulle öknen sprida sig över alla kontinenter och vi kommer att slåss för vår egen överlevnad eftersom jordens resurser skulle vara så löjligt begränsat.

Det blir kanske mer verkligt om man jämför om temperaturen sänktes med sex grader. Då skulle vi få en ny istid.

Höjningen kan ske inom en hundraårsperiod. Jaha ja, men då så. Då kommer jag ju vara död. Man är rätt snäääll mot dagisbarnen man möter på gatan eller fostret som ligger i ens arbetskamrats mage.

Vem uppfostrade oss att tro att vi var oövervinnerliga? Vem fick oss att ta allt för givet?

Och nej, jag har svårt att tro att man som liten svensk kan påverka förändringarna när man exempelvis åker omkring med bly i bensinen i tjugomiljonerstaden Kairo där bilarna inte har nån katalysator.

Men man kan försöka. Det här är faktiskt på riktigt.

res och utvecklas

Jag vill resa. Jag vet inte var. Men jag vill resa.

För jag kan bli rädd för människor som bara ser sin omgivning som den allra bästa i hela världen och det enda som är värt att bry sig om.

Gång på gång blir jag påmind om stockholmarnas hybris genom bloggar, debatter och whatever. Ja, jag är en av dem. Som dock flytt till småländska skogarna och fått andra perspektiv.

Å andra sidan finns det människor här som skryter om att det rent statistiskt sett är världens bästa plats att bo på. Här är vi lyckligast. Bäst integration, lägst arbetslöshet, god gemenskap i världens jämställdaste land. Kan det bli bättre?

Patriotism. Good or bad?
Som sagt, jag vill ut och resa.

november

Vissa saker vill bara inte sjunka in i hjärnan. Det går bara inte. Men jag börjar väl inse nu. Saker och ting blir väl vad man gör det till. Antar jag.

Det går inte att undvika novembersyndromet. Det faller över en hur mycket man än håller emot.

tro på dig själv

Varför är det så svårt
att tro att man är bra
att känna att just jag
är den jag helst vill va

Nån annans kvalitéer
är sånt man bara vet
Men uppskattning från andra
tas emot med tveksamhet

Tänk om vi bara kunde
byta plats ett tag
och genom andra ögon
se oss själva för en dag

Då skulle du få veta
det du inte tror på nu
- att det är helt fantastiskt
att det finns någon som du

desperat tv

Nej, man ska inte sitta och titta på de där programmen där man kan ringa och gissa på ett ord och vinna massa pengar. Men jag sitter bara just nu och är så sjukt skadeglad. En tjej står framför kameran, hennes ansikte blir bara mer och mer osäkert. Stackars tjej. Hon bönar och ber på att någon ska ringa. att NÅN ska ringa. Ingen ringer. Hon tittar bara in i kameran, helt tyst.

Om man skulle zappa förbi henne så skulle man knappast stanna, hon bara står helt tyst.
"Jag måste höra en ringsignal!" ber hon.

Så desperat. Lika desperat som hela programidén.

doh!

Det är nåt med magen. Den styr mitt liv. Om inte psykiskt så fysiskt. *slår på*
aj...

Sjuk idag. Underbart. Verkligen underbart. Jag älskar att vara sjuk. Finns det något bättre än att känna att man inte orkar något för att kroppen vägrar använda sin energi? Speciellt magen. Illamående är underbart. Tack för det. Tack!

Skulle åkt hem i helgen. Men SJ ville inte det. Inte min mage heller, tydligen.

Och nu är det det sentimentala extreme home makeover som egentligen borde väcka ömhetskänslor för familjen som har haft det svårt. Men jag blir inget annat än irriterad. (Sen missar jag alltid anledningen till varför de förtjänar ett jättepalats. Det kan ju vara en förklaring)

Att vara sjuk är det tråkigaste som finns.

he did it

This is big. Real big.

Hur höga förväntningar har inte den här mannen på sina axlar efter valsegern i natt? Han ska leda ett land ur en ekonomisk kris och göra verklighet av det hopp som han gett amerikanerna. 

But still ... förväntningar är till för att uppfyllas!

Grattis Barack Obama till att bli en av världens viktigaste ledare. Hoppas att du kan vara med och göra det lite bättre för oss.


Foto: www.blackwealthnow.com

there's a big day coming

Ja, jag tjatar. Men det är USA-VAL I DAG!
Och alla verkar så övertygade om att Barack Obama blir landets nya president. Jag vågar knappt tänka den meningen. Tar ingenting för givet. Och hoppas bara på att rätt man ska vinna. Med spänning kommer jag att följa valvakan i kväll.

Det här kommer verkligen ge konsekvenser för världen. Kommer USA att fortsätta förneka eller faktiskt acceptera klimatförändringarna? Kommer de amerikanska trupperna att lämna Irak eller fortsätta kriga i kampen mot terrorismen?

Det är avgörande val för stora delar av världen, om inte för hela.

det blir inte alltid som man tänkt sig ...

jag är så äckligt blödig. men jag får faktiskt. livet suger ibland.

(jag vet att det är en himla 90-talsballad som man kräks på men det skiter jag i)


RSS 2.0