back on track

Hemma igen. Fortfarande lite yr efter tre flygplansturer. Det var mellanlandning i både Milano och Amsterdam. Ska bli skönt att få äta riktig mat som knäckebröd och havregrynsgröt, haha. Nej men, brist på fibrer och mättande mat har det ju varit de senaste veckorna. Så nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det.

Börjar bra med Mcdonalds ...

I alla fall.

Hemresan gick bra hela vägen från Dahab till Arlanda med start med 9 timmars bussresa genom öknen och allt som allt 8 timmar i luften med några timmars väntetid på diverse flygplatser.

Så när man kommer, lycklig över att allt har gått så bra, nerför rulltrappan för att hämta sitt bagage så skojas det om att väskorna inte ska ha kommit med. Och det skulle man inte ha gjort. För självklart, självklart skulle något inte gå rätt till. Bagaget hade inte kommit med. Antagligen från Amsterdam Förhoppningsvis från Amsterdam annars vet man inte vart väskan hamnar. Det är sagt att jag ska få den imorrn. *cross my fingers*

Ska nog gå och sova strax. Toktrött. Imorrn blir det pluggpluggpluggplugg.
Kul ...

Men det är skönt att vara på hemmaplan igen. Borta bra men hemma bäst.


Welcome in Egypt

Denna fras ar typ den enda egyptierna kan in english

Idag har jag badat i Roda havet for forsta gangen. Heeelt underbart! Ville knappt ga upp. Vattnet ar glasklart, inte ett moln pa himlen och orangejuicen jag fick pa stranden var sjukt god. Imorrn ar det tankt att vi ska aka ut pa en battur och snorkla lite. Jag njuter, jag njuter.

Dock var farden hit till Dahab, som vi befinner oss i just nu, inte den mest rekommenderande. I en trang buss med bagaget fastspant pa taket skumpade vi igenom Sinaioknen i sandstorm den strorre delen av farden. Men det ar haftigt. Det finns sa mycket historia bakom detta land. Emma trivs.

Har shoppat jordens roligaste staty, bild kommer inom kort. Den ar pricken over i:t pa den har resan.

Det hanger runt enmassa herrelosa katter hela tiden, alla blir sa himla fortjusta och vill ta med dem hem, men jag forstar inte grejen. Har aldrig varit en kattmanniska. Daremot de herrelosa hundarna skulle jag mer an garna ta hand om. Feeett sota.

Vart hotell ar helt okej, men gatan mitt emot ar ju bast. Dar bor nagra andra i klassen, riktigt backpackingstalle. Igar kaka vi dar och det var typ lagereldar, stora mjuka kuddar som man satt pa och laga bord med utsikt mot havet. Helt fantastiskt. Och sa lite vattenpipa sjalvklart.

Jag mar sa daligt over barnen som springer runt och tigger. Det ar sa hemskt. Deras stora desperata ogon over nagra kronor gor mig mallos.

Man har stott pa en del kulturkrockar i detta land, typ diskussioner om hur manga fruar man kan ha och varfor kvinnor gar tackta fran topp till ta. Jag blir ju inte mindre feministisk av denna resa i alla fall. Men respektera andras kulturer, i know. Om bara fundamentalisten i mig kunde lyssna pa det.


blodad tand

Nu har man snart varit här i en vecka. Och det känns som om det har gått sjukt mycket mer tid. Vi har sett så himla mycket. Sopstaden, City Stars, åkt båt över Nilen, vart i Alexandria och sett Egyptiska biblioteket, käkat på fish market, rökt vattenpipa på caféer, sett män dansa i vita klänningar, gått runt i gränder och sett åsnor dra bananlast och små pojkar som spelar fotboll med sopor. Man känner sig som en liten pensionar i den där bussen som visar oss runt runt. Även fast det är hemska saker man kan se ibland så tycker jag att resan är helt underbar. Jag vill ut och resa massa massa mer. Emma har fått blodad tand.

Det roligaste är väl att en tjej i tv-klassen trodde att jag var 25 och gift! :D
Det skrattar jag nästan fortfarande åt. Gift? Moi? Haha!

På onsdag gäller Dahab och då blir förhoppningsvis lite bad och shopping. :)

Kairo

Kairo Kairo Kairo. En stad i ordnad kaos. Koldioxidhalten ger avsmak pa tungan och de slanger skrap overallt eftersom det inte finns natt sopsystem. Husen ser fallfardiga ut, betonghoghus med tvatt hangandes utmed balkongerna. Men det ar fashinerande hur ordnat det ar mitt i all misar. De ar vanliga och trevliga, forutom de som kastar kommentarer efter en, men sana finns det val overallt.

Flygresan hit var ju sa dar halvt rolig. Var i fyra lander inom ett dygn. Tva nya ord har kommit in i varat vokabular.
- Alitaliamacka
- Alitaliagron

Och det ar val inte direkt nagra positiva ord.

Jag korsade en sexfilig gata igar. Tror det var sexfilit. Eller vadda filer, det existerar inte. Det ar en stor gata dar det kor enmassa bilar hipp som happ, och overgangsstallen, vad ar det? Har far man sicksacka sig fram, helt galet. Men bilarna kor inte pa en, de stannar snallt. Och tutar, det gor de standigt. Vad roligt om man skulle borja med det i Stockholm. Haha! Folk skulle ju fa panik.

Vi ska te Alexandria idag. Se Egyptiska biblioteket och grejer. Intressant. Det finns sa sjukt mycket att se. Forhoppningsvis hinner vi se lite pyramider nasta vecka.

Ja, jag har nog andrat min uppfattning om denna resa. :)

mänsklig rättighet?

Fick nyss en förfrågan an en vän på Facebook att joina gruppen "Fri abort - en mänsklig rättighet"

Mänsklig rättighet?

Har inte fostret som håller på att utvecklas till människa något att säga till om?

Nej förlåt, det är ju bara en cellklump. Fortsätt döva era samveten, inte för att jag är emot fri abort, men att kalla det för en mänsklig rättighet är ju löjeväckande 

Jag blir upprörd

hjälp

fantastiskt!

image14
TV4, klockan 21.30 på fredagar


vi-och-de-tänk

Att hämnas är ett sätt att få rättvisa. Tycker bara att det kan bli så tragiskt när det går överstyr. Och att kränkning gör så ont och att utanförskap är ett faktum. Vi-och-de-tänk.

"Vi" behövs för att människoflocken ska känna sig trygg. "De" är det onda, osäkra och läskiga. Det här med att tänka att varje individ har ansvar för sig själv och att kollektiv bestraffning skapar ilska och hat, det är det ingen som bryr sig om. Det är för avancerat. Det blir för jobbigt. För då frågar man sig vem man är, vilken grupp man tillhör, det skapar en osäkerhet och man vet inte hur man ska gardera sig. Vem kan jag lita på?

Vi-och-de-tänk. Enklaste lösningen. Sen kan vi leva lyckliga i alla våra dar. "De" håller sig på sin planhalva och "Vi" håller oss på vår. Det löser alla problem. Verkligen.

Vaddå utanförskap, kränkning och ilska? Vaddå kriminalitet och droger? Vaddå hopplöshet och nervärdering?

Har jag missat nått?


RSS 2.0