be yourself

Med viss risk att låta pretantiös...

X: "Det viktigaste är inte att gå emot strömmen eller gå med den, utan att faktiskt gå sin egen väg. Sen om det är längs med eller emot mainstream så spelar det mindre roll. För man är ändå sig själv."
Y: "Vaddå? Vaddå vara sig själv? Vad menar du?"

I gymnasiet löd den underförstådda mainstream-slogan "hata märkeskläder. gå din egen väg". En vänstervåg hade bitit sig fast i väggarna och det var emo och den alternativa stilen som gällde. Svarttupérat hår, nätstrumpor och tyllkjolar i alla möjliga färger. Stureplan var töntigt och plastigt. Här gällde det att va äkta.

Jo men visst.

Allt handlade ändå i slutändan om att vara som alla andra. Att bry sig om vad alla andra tyckte och att sträva efter den coolaste frisyren eller det där klädesplagget. Hade kompisar som dagar innan tänkte ut vad de skulle ha för kläder på sig i skolan, trots att "det inte skulle spela någon roll".

Och fortfarande, efter gymnasiet, finns det människor (inkl mig själv då och då) som låter de andra bestämma värdet på en själv. Eller som går emot bara för att bevisa sin orginalitet.

Det är bara din egen bekräftelse som kan göra dig trygg i dig själv.

Kommentarer
Postat av: Jelicat

Emma du har en gåva! Inte bara en men en speciell gåva!

Seriöst du är skribent enda in i benmärgen och hjärteroten! Blir så glad när det finns folk som du som vågar skriva sånt vågar ta tag i samhället och vågar säga DIN åsikt!



Låt aldrig någon annan få avgöra vad du ska göra, säga, tycka eller tänka! Precis som du skrev var den DU är!



du är otrolig och helt fantastiskt underbar, låt ingen annan få dig och känna något annat!



Kram you know who... Din största beundrare! Angélica <3

2009-11-01 @ 14:36:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0